Fortrans – Pregatire colonoscopie de calitate

Home / Fortrans – Pregatire colonoscopie de calitate

GHID DE PREGĂTIRE PENTRU COLONOSCOPIE CU FORTRANS®

Colonoscopii de calitate, intestinul trebuie sa fie curat, pentru a permite endoscopistului sa evalueze cu acuratete intreaga mucoasa colonica. Fara o pregatire adecvata, este posibil ca examenul sa nu decurga in conditii optime și sa fie nevoie de repetarea acestuia. Din acest motiv este foarte important sa cititi instructiunile de pregatire pentru colonoscopie și saclarificati cu medicul Dvs eventualele nelamuriri.

Dieta: Cu o zi inainte de colonoscopie este ideal de a nu mânca nimic și de a consuma numai lichide (in orice cantitate doriti). Se poate servi mic dejun si pranz (ora 12)constând in alimente ce nu contin fibre vegetale (carne, brânza, iaurt, oua, inghetata, ceai, cafea, paste, pâine alba). Ulterior veti consuma numai lichide (apa, ceai, sucuri, zeama de compot, supe strecurate). Ideal, cu 2 zile anterior investigatiei, este necesar a nu se consuma fructe / legume bogate in seminte precum: struguri, kiwi, smochine, tomate etc. In cazul in care luati preparate medicale cu fier sau carbune medicinal, este necesara intreruperea administrarii cu cel putin 3 zile anterior colonoscopiei.

!!! N.B. In nici un caz nu consumati alimente solide cu cel putin 3 ore inaintea ingestiei solutiei de pregatire pentru colonoscopie (vezi mai jos).

Pregatirea cu solutia de Fortrans®

Prepararea si administrarea solutiei purgative: Pentru a elimina toate resturile de materii fecale cea mai buna pregttire se obtine prin ingerarea unei solutii speciale pe care o veti prepara Dvs. dupa instructiunile din tabelul de mai jos. Dupa terminarea administrarii solutiei de pregatire pentru colonoscopie, veti avea mai multe scaune diareice, chiar apoase, ce ar putea provoca iritatia zonei din jurul anusului. In vederea prevenirii acestei reactii este indicat sa va spalati cu apa calduta fara sapun dupa fiecare scaun, si folositi șervetele umede pentru toaleta locala și sa folositi regulat o crema de protectie locala (ex. Bepanthen®).

FORTRANS® 

  • Sunt necesare 4 plicuri;
  • Cu 1 plic de FORTRANS® se prepara 1 litru de solutie de baut;
  • Adaugati câte 1 plic de FORTRANS® intron litru de apa plata la temperatura camerei și agitati pâna la dizolvarea completa a pudrei;
  • Repetati operatiunea descrisa pâna la dizolvarea tuturor plicurilor prescrise;
  • Beti solutia astfel obtinuti dupa indicatiile de mai jos.
  • Agitati periodic sticlele cu solutia de pregatire

Incepând cu orele 16:00 (sau ora indicata de medicul Dvs) in ziua anterioara colonoscopiei, vezi bea primii 2 litri din solutia prescsrisa de medicul Dvs in doze de aproximativ 200-250 ml la fiecare 15 minute (o cana).

Ulterior, restul de 2 litri de solutie, se vor bea incepând cu ora 5 in dimineata zilei in care se efectueaza colonoscopia. in doze de aproximativ 200-250 ml la fiecare 15 minute (o cana).

Daca aveti greata in timpul consumarii solutiei de pregatire, puteti aștepta 30 minute și apoi puteti relua administrarea solutiei. Daca greata persista, sau alte simptome suparatoare apar, atunci este necesar a contacta medicul Dvs.

!!! N.B. Este foarte important ca administrarea solutiei de pregttire sa fie incheiata cu cel putin 5 ore inaintea examinarii; Nu aveti voie sa mancati nimic in timpul sau dupa ce ati baut solutia de pregatire; Se pot consuma lichide limpezi cu 3 ore inainte de investigatie; Obiectivul final este eliminarea unui scaun apos limpede. scaun apos, limpede.