Ghid de pregatire pentru colonoscopie cu Clensia

Home / Ghid de pregatire pentru colonoscopie cu Clensia

Ghid de pregatire pentru colonoscopie cu Clensia

Colonoscopia, o explorare vizuala a intestinului gros pentru a carei reusita este necesara o evacuare completa a continutului acestuia.

Pentru a elimina toate resturile de materii fecale se recomanda ingestia unei  solutii care se prepara dupa instructiunile de mai jos.Aceasta solutie va fi integral evacuata, provocand diaree (necesara), astfel incat mucoasa intestinala va fi perfect curata, usurand explorarea completa a colonului si oferind medicului cele mai bune conditii pentru o interventie de calitate.

  • 2 Zile inainte de Colonoscopie sunt interzise urmatoare: Vegetale – salata verde, spanac, fructe si legume cu coaja si seminte (rosii, struguri, pepene rosu, ardei, capsuni, fructe de padure, kiwi, seminte de in, susan, mac) 

Medicamente: Carbune medicinal, uleiuri laxative, preparate medicamentoase pe baza de fier.

Clensia este un medicament pentru pregatirea intestinului pentru colonosopie, cu aroma de lamaie verde, disponibil in 8 plicuri cu pulbereorala. Exista 4 plicuri A (mari) si 4 plicuri B (mici ) care urmeaza sa fie dizolvate in apa inainte de utilizare.

Administrare:
In seara dinaintea zilei cand este programata procedura de diagnostic dizolvati 2 plicuri A si 2 plicuri B in 1 litru de apa si beti solutia obtinuta intr-o perioada de 1 ora – 1,5 ore. Ritm de o cana de 250 ml / 15-20 min. Beti in timpul serii inca cel putin 500 ml (patru pahare) de lichid simplu (apa, ceaiuri incolore).

In dimineata in care se efectueaza procedura de diagnostic, solutia ar trebui preparata folosind aceeasi metoda (2 plicuri A si 2 plicuri B dizolvate in 1 litru de apa) si apoi beti solutia obtinuta intr-o perioada de 1 ora – 1,5 ore. Ritm de o cana de 250 ml / 15-20 min, urmata fiind de ingestia suplimentara a inca 500 ml (patru pahare) de lichid simplu (apa, ceaiuri incolore).

Lasati o perioada de cel putin trei ore fara sa beti nimic inainte de a incepe colonoscopia.

Ce trebuie sa va asteptati sa se intample:
Atunci cand incepeti sa beti solutia Clensia, este important sa stati in apropierea unei toalete. La un moment dat, veti incepe sa prezentati scaune apoase. Acest lucru este normal si indica faptul ca solutia functioneaza.
Scaunele vor inceta curand, dupa ce veti termina de baut.
Daca respectati aceste instructiuni, intestinul dumneavoastra va fi golit, iar acest lucru va va ajuta sa aveti o examinare corespunzatoare.