Pregatire pentru colonoscopie cu ajutotul Picoprep

Home / Pregatire pentru colonoscopie cu ajutotul Picoprep

PREGATIRE PENTRU COLONOSCOPIE PICOPREP

In vederea efectuǎrii unei colonoscopii de calitate, intestinul trebuie sǎ fie curat, pentru a permite endoscopistului sǎ evalueze cu acuratete intreaga mucoasǎ colonicǎ. Farǎ o pregatire adecvatǎ, examinarea nu va decurge in condiţii optime si poate fi nevoie de repetarea acestuia. Din acest motiv va rugam sǎ cititi cu atentie instructiunile de pregǎtire. 
 
In ziua dinaintea explorarii se poate manca numai pana la ora 12, e de preferat alimente moi, supe, ciorbe, cartofi, paste fainoase, peste.  Dupa aceasta ora nu este permisa decat ingestia de lichide limpezi – ceai indulcit, apa minerala , sucuri limpezi . 
 
Doua zile anterior explorarii (ziua pregatirii si cea dinainte) este interzis sa se consume fibre vegetale (legume , fructe, seminte sau cereale, indiferent daca sunt crude sau gatite) / Se pot manca paste fainoase, supe cu galusti sau taietei, lactate/branzeturi, ou, carne alba.  La ora 17, cu o zi inaintea explorarii, se bea 1 pahar PICOPREP (un plic de Picoprep se dizolva intr-un pahar cu apa) – intre 17:30 si 19:30 , se va bea cca 2 litri de apa / ceai incolor- intr-un ritm lent , o cana de 250 ml la fiecare 15 min. 
 
A doua zi dimineata, la ora 06:00 se va mai bea inca 1 pahar PICOPREP , iar intre orele 06:30 – 08:30 de 2 litri de apa  -in ritm lent de o cana de 250 ml la fiecare 15 min. In final, obiectivul este eliminarea unui scaun apos limpede. 
 
Nu se vor consuma alimente solide decat dupa efectuarea colonoscopiei. Nu se beau lichide 4 ore inainte de colonoscopie, mai ales in situatia in care se opteaza pentru sedarea profunda / sau doua ore in cazul sedarii constiente. Medicatia curenta se poate administra inclusiv in ziua explorarii.